hetvakantiebureauWilt u er eens op uit? Even onder de mensen zijn, vermaakt en verwend worden? U kunt een week onbezorgd genieten in de verschillende vakantieaccommodaties op prachtige plekken in Nederland. Hetvakantiebureau.nl organiseert namelijk meer dan 60 diaconale vakanties voor senioren met geen of weinig zorgbehoefte en voor senioren die in het dagelijks leven wel extra zorg of begeleiding nodig hebben. Alle vakantieweken hebben een open protestants-christelijk karakter.

U kunt tijdens de vakantieweek deelnemen aan diverse activiteiten zoals een busreis, een creatieve workshop, een muziek- of dansoptreden of een heerlijke (rolstoel)fietstocht maken door de omgeving. Er is ook voldoende ruimte om zelf iets te ondernemen zoals winkelen, een boekje lezen of om juist even helemaal niets te doen.

Tijdens de ‘Vakanties met aandacht’ staan ervaren en enthousiaste vrijwilligers dag en nacht klaar om de vakantiegasten een heerlijk vakantiegevoel te bezorgen. Zij helpen bij de activiteiten, (persoonlijke) verzorging en bieden een luisterend oor.

Is de prijs een bezwaar voor u? Er zijn, onder bepaalde voorwaarden, mogelijkheden voor een tegemoetkoming vanuit het Vakantiefonds van Hetvakantiebureau.nl. Ook als u een vervoersprobleem heeft naar en van uw vakantieadres, zijn er mogelijkheden. Over beide onderwerpen leest u meer in onze Vakantiegids.

Diaconale vakanties voor senioren

Als u wat ouder bent, kan het zijn dat uw sociale kring om u heen kleiner wordt en u misschien niet zo vaak meer als voorheen de deur uit komt. Een vakantie ligt dan wellicht ook niet voor de hand, maar juist een vakantie met andere senioren en met enthousiaste vrijwilligers die een en al aandacht zijn, kan u goed doen.

Deze zomer organiseert Hetvakantiebureau.nl een groot aantal vakanties op verschillende prachtige locaties in Nederland en zelfs drie vakantieweken op het schip Prins Willem Alexander. Er worden leuke uitstapjes, voorstellingen en creatieve workshops georganiseerd. Ook kan u heerlijk wandelen en (duo)fietsen en wordt er ieder dag gezorgd voor gezellige maaltijden.

Vakanties voor eenoudergezinnen

In samenwerking met YCamps organiseert Hetvakantiebureau.nl vakantieweken voor eenoudergezinnen. Tijdens zo’n week kan een ouder, samen met zijn of haar kind(eren) voor een redelijke prijs in groepsverband vakantie vieren.

Voor een vakantiegids met het totale aanbod van deze vakanties kunt u contact opnemen met Hetvakantiebureau.nl, telefoon (0318) 48 66 10 of e-mail info@hetvakantiebureau.nl.

Bij YCamps kunt u met uw vragen terecht. Dat kan via telefoonnummer (035) 666 87 77 of via e-mail vakanties@ymca.nl. Of kijk op www.ymca.nl.

Vakanties voor slechtzienden en blinden

Hetvakantiebureau.nl organiseert jaarlijks een aantal weken voor mensen met een visuele beperking. Deze vakanties vinden plaats in Vakantiehotel Dennenheul in Ermelo.

Dit is een kleinschalig, vriendelijk hotel met een gezellige bar, restaurant, een mooi terras, sauna en fitnessruimte. Tevens is dit hotel aangepast voor mensen met een visuele beperking. In de directe omgeving zijn kilometers wandel- en fietspaden te vinden. Zeer de moeite waard is het nabij Dennenheul gelegen natuurpad, dat speciaal is ingericht voor mensen met een visuele beperking. Uiteraard bent u ook welkom in onze vakantieweken in andere accommodaties. Deze zijn niet aangepast maar onze vrijwilligers zijn uiteraard bereid om u te helpen waar nodig.

Vakanties voor mensen met een licht verstandelijke beperking

Tijdens de zomer worden vier vakantieweken georganiseerd voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Tijdens deze vakantieweken zijn er vrijwilligers aanwezig die de vakantiegasten kunnen begeleiden bij recreatieactiviteiten of bij het winkelen, wandelen en fietsen.

Ook worden er leuke uitjes gepland zoals een bezoek aan een museum of het maken van een boottocht en men kan een optreden bijwonen van een koor of artiest. Het programma is gevarieerd en grotendeels toegespitst op de doelgroep zodat u optimaal kunt genieten tijdens de vakantie.

Voor het aanvragen van de vakantiefolder of voor meer informatie: telefoon (0318) 48 66 10 of e-mail info@hetvakantiebureau.nl. Of kijk op www.hetvakantiebureau.nl.


 

Eigenaar pagina: Mich van Wasbeek, laatste wijziging: 2017-08-02