Symbolische schikking Kerst.

Jesaja 52, 7-10; Lucas2, 1-20.

Voluit vieren we vandaag dat God in de geboorte van Jezus de wereld omkeert. Licht breekt onstuitbaar door. Op de spiegel zien we nog een stukje gebroken glas; de wereld omgekeerd is er en tegelijk ook niet. We blijven dromen en vergezichten zien.


Symbolische schikking vierde advent.

Jesaja 7, 10-17; Matteüs 1, 18-25.

Op deze vierde adventszondag horen we hoe de droom van Jozef in duizend stukjes uiteenvalt; dit wordt verbeeld door het gipskruid. De engel brengt Jozef op andere gedachten. In de spiegel zien we dat verbeeld.


Symbolische schikking derde advent.

Jesaja 35, 1-10, Matteüs 11, 2-11; Jacobus 5, 7-10.

Op de derde adventszondag breekt het licht van Gods koninkrijk door. We zien de lelie bloeien en water dat leven geeft, midden tussen de stenen van de woestijn. We zien, al is het maar voor even.


Symbolische schikking eerste advent.

Jesaja 2, 1-5; Matteüs 24, 32-44

De spiegel bevat gebroken stukken, scherven die onlosmakelijk verbonden zijn met leven. Hoe dichter bij kerst, hoe minder gebroken stukken glas op de spiegel.

Op deze eerste adventszondag horen we over het visioen van vrede en hoe dat visioen handen en voeten kan krijgen. Aan de voorkant van de schikking zijn maar weinig bloemen te zien – waar je alleen voor jezelf leeft bloeien weinig bloemen. Daar waar het visioen werkelijkheid wordt, bloeit de aarde.


Symbolische schikking laatste zondag van het kerkelijk jaar.

Lezen; Jesaja 60, 1-2 en 17-22; Matteüs 5, 1-12.

In de spiegel zien we de glans van de herinneringen. De kapotte stukken geven het verdriet weer vanwege de gebrokenheid van ons bestaan en het moeten missen van hen die dierbaar waren. In de spiegel zien we het licht dat niet dooft. De verschillende bloemen geven de veelkleurigheid van mensen weer.

 


Eigenaar pagina: Ditie Spleet. Laatste update: 2016-11-14