We hebben als Groene Kerk al best veel dingen gerealiseerd. En afgelopen jaar zijn de lampen in de kerk vervangen door ledlampen. Nu wordt onderzocht wat de mogelijkheden zijn om de kerk op een andere wijze te verwarmen zodat er zo min mogelijk gas wordt gebruikt.. We hebben een prachtige kerk, maar we zijn natuurlijk wel een monument: zoveel is er niet mogelijk.

Ook denken we erover om dit jaar weer een fietstocht te organiseren. Dat is vorig jaar goed bevallen. Meer informatie in de Ontmoeting van april. Verder hebben we onderstaande oproep voor u.

BloemBollen recyclen

Bent u ook altijd zo blij als u in het vroege voorjaar weer de sneeuwklokjes en daarna de krokusjes en narcissen ziet bloeien? Helaas hebben we niet allemaal een tuin. Maar u geniet natuurlijk ook van die bakjes met voorjaarsbollen als narcissen, hyacinten en krokusjes in de huiskamer. Alleen is het wel jammer dat al die uitgebloeide bollen meestal in de groenbak verdwijnen. Zeker als je geen tuin hebt, lijkt dat de enige oplossing. Maar bij de Vredeskerk en De Beuk hebben we veel ruimte om uw uitgebloeide bollen te planten. Als u uw bakjes bij de ingang van de kerk of onder de cadeautafel bij de boeken zet, kunnen onze tuinlieden zorgen voor het planten in de strook bij de fietsenstalling en bij de Laan tussen de rododendrons. En met een beetje geluk zien we dan volgend jaar de bollenvelden in het klein bij onze kerk! En de bollen kunnen verder leven en bloeien en ons blij maken als wij ernaar kijken en van genieten! Gun ze een tweede leven.

In 2019 hebben we bovenstaand stukje in de Ontmoeting gezet. En zoals u de afgelopen jaren heeft kunnen zien aan de bosjes bloeiende narcissen heeft die oproep succes gehad. Maar we hebben nog plaats genoeg in de tuin. Voor dit jaar doen we dus weer die oproep. Wilt u uw uitgebloeide bolletjes inleveren zodat we van de tuin bij De Beuk en de Vredeskerk een voorjaarstuin kunnen maken!

Rini Bos-Muns