Zaterdag 13 oktober in Arendshof

Groene Kerk doet mee aan Duurzaamheidsmarkt

Minder vlees eten wordt door vele mensen in de praktijk gebracht gezien het groeiende aantal vegetariërs, flexitariërs en veganisten. Maar minder plastic gebruiken? De meeste spullen onverpakt kopen? Op enkele groene hippies na kopen de meeste mensen gewoon hun brood in plastic zak en de druiven in die handige plastic bakjes.

Iemand enig idee waarom zo weinig bewuste consumenten plastic (structureel) mijden? Zien we de gevaren van plastic niet in? Of zien wij het verkeerd?

Als Werkgroep Groene Kerk hebben we dit jaar het thema bewustwording, daarom schrijven we elke keer een stukje in Ontmoeting en doen we aan verschillende activiteiten mee die bewustwording bevorderen. Hieronder valt natuurlijk ook de het maken van ons Kwartetspel over duurzaamheid.

Landelijk organiseert Urgenda elk jaar De Dag van de Duurzaamheid.

Op 10 oktober is het alweer de 10e editie van de Dag van de Duurzaamheid. Er is in 10 jaar veel veranderd, want duurzame producten zijn nu overal te koop; Kijk op www.dagvandeduurzaamheid.nl

De Werkgroep Oosterhout Duurzaam, waar de Werkgroep Groene Kerk in vertegenwoordigd is, is een burgerinitiatief dat ontstaan is in 2016. De werkgroep wil van Oosterhout de duurzaamste stad van West Brabant maken. Dat  doen we door mensen bewust te maken van wat duurzaamheid is en wat je er zelf aan kunt doen. Sinds 2016 sluit de werkgroep Oosterhout Duurzaam bij aan De Dag van de Duurzaamheid. door rondom deze dag een markt te organiseren.

Net als vorig jaar doen wij als Werkgroep Groene kerk mee aan deze Oosterhoutse Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 13 oktober 2018 in winkelcentrum Arendshof. We zullen daar ons Kwartetspel over duurzaamheid promoten en verkopen

U kunt trots zijn op uw stad. Nu staat Oosterhout samen met ’s Hertogenbosch op de lijst van Brabantse gemeenten waar “Duurzaamheid leeft en gevierd wordt” in de week van de Duurzaamheid (www.Urgenda.nl/ samen sneller duurzaam)

Noteer in de agenda: zaterdag 13 oktober Duurzaamheidsmarkt Oosterhout in winkelcentrum Arendshof van 11.00 uur tot 16.00 uur.

De deelnemers zijn zeer divers: van Gezonde kost, Repair Café, Recycling Kunst en Ruilhandel tot Het vruchtenparadijs en zwerfafval, Catharinadal en Werkgroep Groene Kerk. Ook Sophia’s tuin en elektrische auto’s tot ONE en de gloednieuwe energiewinkel doen mee.

We verheugen ons op uw komst.

Namens de Werkgroep Groene Kerk

Rian van Houwelingen