app Appostel

De kerkelijke app Appostel

In het voorjaar van 2023 hebben wij als kerkrentmeesters het besluit genomen om vanwege kosten besparingen over te gaan naar de Stichting Kerkelijk Geldbeheer (SKG). U hebt het gemerkt aan de gewijzigde bankrekeningnummers. Er waren echter meer redenen om naar het SKG over te gaan, namelijk het gebruik van de app Appostel. Hiervoor heeft u natuurlijk wel een smartphone nodig.

Deze app gaan wij van lieverlee vullen met zaken zoals collecteren via de app, de nieuwsbrief, de agenda en mogelijk nog meer. Wij willen het gefaseerd met u invoeren.

Wanneer gebruiken?

Vanaf oktober 2023 kunt u wekelijks geven aan de collecten van die week. Deze collecten staan klaar in de app. Wij hopen natuurlijk dat u de app gaat gebruiken. Mocht u als u de kerkdienst bijwoont de collectebonnen vergeten zijn of munt en papiergeld niet bij u hebben kunt u nu ook (bijvoorbeeld) na de kerkdienst de app gebruiken. De app kan ook gebruikt worden voor incidentele giften. U vraagt een tegoed aan via de app. Per direct wordt dit bedrag van uw bankrekening afgeschreven. Net zoals bij de collectebonnen. Als u de telefoon bent vergeten, dan kunt u thuis alsnog uw gift doen voor de collecte. Als u thuis de dienst bijwoont via de televisie, gebruik dan ook de Appostel app. Het is ook beter (lees: goedkoper) om deze app te gebruiken in plaats van de collectes op de website.

Het College van Kerkrentmeesters hoopt dat u de app gebruiken gaat omdat:

 • wij ervan overtuigd zijn dat het makkelijker (op termijn) voor u en voor ons is;
 • er minder collectebonnen hoeven te worden rondgebracht of verstuurd;
 • de dames die elke week de collectebonnen en het geld tellen, minder geld hoeven te tellen;
 • de bankkosten voor het storten van munt en papiergeld omlaag gaan.

Hoe installeer ik de Appostel app?

 • Open Play store (Android) of App Store (Apple).
 • Zoek naar Appostel (eventueel in te vullen in de zoekbalk).
 • Klik op installeren of klik op het symbool voor downloaden.
 • Koppel de app aan Prot. Gem. Oosterhout. (typ ook zoekbalk Oosterhout)
 • U bent nieuw en heeft geen account, dus klik op GEEN ACCOUNT? REGISTREER HIER
 • U komt dan in een formulier waarin u wordt verzocht al uw persoonlijke gegevens in te vullen. Voor een goede werking moet u dit invullen. U kunt kiezen of u in een publieke contactenlijst wilt staan. Met de contactlijst gaan we later aan de slag. Het zou fijn zijn als u deze instelling op ja zet.
 • Als alles akkoord is, dan klikt u op registreer en u kunt beginnen met het beheer van de uitgaven van de collecten en giften.

Natuurlijk kan het zijn dat u vragen heeft. Vraag dan om hulp van iemand die u digitaal op weg kan helpen. Of aan een van de kerkrentmeesters;

kerkrentmeesters@pgoosterhout.nl. of peter.dewaard@kpnmail.nl; tel: 06-50223957

Uw penningmeester

Anton van Gaalen