Woord onderweg.

Dinsdag 29 mei a.s. is er weer een  oecumenische ontmoeting van ‘Woord onderweg’  in het Stiltecentrum, In de oude toren, van 15.00-16.30 uur. De laatste bijeenkomst van dit seizoen. Een laagdrempelige ontmoeting. Iedereen is welkom!

 

Oecumene reis Oosterhout ( OrO )  

De reis duurt van 10 t/m 15 september a.s. en wordt geheel verzorgd door de organisatie Zwaluw-reizen te Giessen.

Het programma ziet er als volgt uit: 

Dag 1 vertrek uit Oosterhout naar ons hotel in Avallon. Onderweg brengen we een bezoek aan het Middeleeuwse pelgrimsstadje Vézelay. Een bezoek aan de abdijkerk, de basiliek Sainte-Marie- Madeleine.

Dag 2 Op de ochtend van de 2e dag doen we de oecumenische gemeenschap in Taizé aan
12.00 uur Middaggebed en brengen we in de middag een bezoek aan Cluny. We reizen door naar ons hotel in Thoiry (dicht bij Genève )

Dag 3 Bezoek aan Genève o.m. het Oecumenisch Centrum ( met o.a. de  70 (!) jarige Wereldraad van Kerken ) en het stadscentrum ( Muur van de Reformatoren en de kerk van Calvijn, de St. Pierre ) We gaan terug naar ons hotel in Thoiry.

Dag 4 Doorreis naar Straatsburg, bezoek aan het Europees parlement en de kathedraal. Hotel in Kehl. ( dichtbij Straatsburg ) 

Dag 5 We reizen door naar Mainz ( bezoek aan de de Stephanskirche- ramen van Chagall en het Gutenberg-museum ) We overnachten in Mainz.

Dag 6 Terugreis met bezoek aan het klooster van de Benedictijnen te Maria Laach en slotdiner in Venlo.

De reiskosten bedragen  € 695,-. ( Toeslag 1 pers. kamer € 144,-) Inclusief (!) lunches, (lunchpakketten) en excursies.

We hopen met minimaal  30 deelnemers de reis te kunnen ondernemen. Op dit moment hebben zich al een 20-tal deelnemers aangemeld. Het ziet er naar uit dat de reis vrijwel zeker zal doorgaan.

Voor meer informatie en opgave voor deelname kunt u contact opnemen met de heer Cees Pijpers  tel. 432738 (graag zo spoedig mogelijk!)