mei 2022

Er is kindernevendienst op de tweede en vierde zondag van de maand. Het materiaal voor de gehele maand voor de kinderen is te vinden op www.debijbel.nl/bijbelbasics

We lezen deze maand over Abraham.


Zondag 1 mei

Hagar en Ismaël

We lezen uit Genesis 16:1-16. Abraham en Sara hebben, ondanks Gods belofte, nog geen zoon. Abraham krijgt wel een zoon met Hagar: Ismaël.

We lezen over Hagar zie door God gezien wordt nadat ze weggestuurd is door Sara. Voor de oudere kinderen richt het verhaal zich op Sara, die niet wil wachten tot Gods belofte uitkomt, en het heft zelf in handen neemt. 


Zondag 8 mei

Isaak wordt geboren

Deze zondag lezen we Genesis 18:1-15 en Genesis 21:1-7.

God belooft nog een keer dat Abraham en Sara een zoon zullen krijgen. En als Abraham en Sara al heel oud zijn, komt die belofte uit: Isaak wordt geboren.


Zondag 15 mei

Isaak en Rebekka

Genesis 24: 42-53 en 62-67

De knecht van Abraham gaat op zoek naar een vrouw voor Isaak. Hij vindt Rebekka en vraagt haar of ze met hem mee wil gaan.


Zondag 22 mei

Gods belofte aan Abraham en Isaak

We lezen deze zondag Psalm 105:1-11.

Een psalm die gemaakt is om God te danken voor alles wat hij doet. De dichter schrijft over allerlei mensen uit de geschiedenis, waaronder ook over Abraham en Isaak.


Zondag 29 mei

Het geloof van Abraham

De laatste zondag van de maand is de lezing uit Hebreeën 11: 8-16

Een beschrijving van gelovigen uit het verleden (zoals Abraham en Sara, Isaak en Jakob) die een voorbeeld kunnen zijn voor latere generaties.


Eigenaar pagina: webmaster@pgoosterhout.nlLaatste update: 2022-04-28