juli/augustus 2020

De liturgische kleur is deze maanden groen. Velen zullen ook deze maanden (ook) nog online meekijken en/of luisteren via de kerkomroep, toch vermelden wij hier het programma van de kindernevendienst. U kunt dit programma ook zelf downloaden voor de kinderen / kleinkinderen op https://www.debijbel.nl/bijbelbasics.

Voor de zomermaanden is er naast het reguliere programma ook een zomerversie van Bijbelbasics. De kinderen kunnen hiermee zonder veel voorbereiding zelfstandig in de kerk, of later thuis, aan de slag met het bijbelverhaal. Binnenkort is het programma gratis te downloaden.


Zondag  5 juli

Thema kindernevendienst: Salomo wordt koning

Deze zondag is de eerste van een blok met drie verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is en dat hij de tempel voor God bouwt.

Op deze zondag staat 1 Koningen 1:1-2:12 centraal: Salomo volgt zijn vader David op als koning van Israël.


Zondag 12 juli

Thema kindernevendienst: Salomo is wijs

Deze zondag is de tweede van een blok met drie verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt.

Op deze zondag staat 1 Koningen 3:5-28 centraal: koning Salomo is een wijze koning.


Zondag 19 juli

Thema kindernevendienst: Voor alles is er een tijd

Deze zondag is de derde van een blok met drie verhalen over de wijze koning Salomo en een wijsheidstekst uit het bijbelboek Prediker.

Op deze zondag staat Prediker 3:1-8 centraal: voor alles in het leven is er een eigen tijd.


Zondag 26 juli

Thema kindernevendienst: Salomo bouwt de tempel

Deze zondag is de vierde van een blok met verhalen over Salomo. We lezen hoe Salomo koning wordt, dat hij een wijze koning is, en dat hij de tempel voor God bouwt.

Op deze zondag staat 1 Koningen 6:1-38 centraal: koning Salomo bouwt de tempel voor God.


Zondag 2 augustus

Thema kindernevendienst: Maak je geen zorgen

Deze zondag is de eerste van een blok met vier teksten uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van deze vier teksten laat Jezus als wijze leraar zien.

Op deze zondag staat Matteüs 6:25-34 centraal: Aan de hand van voorbeelden vertelt Jezus dat God elke dag met liefde voor je zorgt, en dat je je dus geen zorgen hoeft te maken over de materiële dingen. Het is belangrijker om je op God en zijn nieuwe wereld te richten.


Zondag 9 augustus

Thema kindernevendienst: De balk en de splinter

Deze zondag is de tweede van een blok met vier teksten uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van deze vier teksten laat Jezus als wijze leraar zien.

Op deze zondag staat Matteüs 7:1-5 centraal: een voorbeeld van Jezus uit de Bergrede waarin hij oproept om voorzichtig te zijn met je oordeel over anderen.


Zondag 16 augustus

Thema kindernevendienst: Een voorbeeld over vergeven

Deze zondag is de derde van een blok met vier teksten uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van deze vier teksten laat Jezus als wijze leraar zien.

Op deze zondag staat Matteüs 18:21-35 centraal: een voorbeeld waarin Jezus uitlegt wat vergeven is en hoe je dat moet doen.


Zondag 23 augustus

Thema kindernevendienst: De belangrijkste regel in de wet

Deze zondag is de vierde en laatste van een blok met vier teksten uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van deze vier teksten laat Jezus als wijze leraar zien.

Op deze zondag staat Matteüs 22:34-40 centraal. Jezus laat hier zien waar het ten diepste om gaat bij de regels van God: God liefhebben met alles wat je in je hebt en je naaste als jezelf.


Zondag 30 augustus

Voor deze zondag is op dit moment nog geen programma beschikbaar

 

Eigenaar pagina: webmaster@pgoosterhout.nlLaatste update: 2020-07-02