Oktober 2020

De liturgische kleur is deze maand groen. Velen zullen wellicht ook deze maand nog online meekijken en/of luisteren via de kerkomroep of YouTube. Toch vermelden wij hier het programma van de kindernevendienst. U kunt dit programma ook zelf downloaden voor de kinderen/kleinkinderen op https://www.debijbel.nl/bijbelbasics.


Zondag  4 oktober

   Thema kindernevendienst: Jezus loopt over het water

Deze zondag is de tweede van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.

Op deze zondag staat Matteüs 14:22-33 centraal: opnieuw een verhaal dat laat zien dat Jezus de macht heeft over het water, maar nu met een andere reactie van de leerlingen dan in het verhaal van vorige week.


Zondag 11 oktober

Thema kindernevendienst: Jezus, Mozes en Elia

Deze zondag is de derde van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.

Op deze zondag staat Matteüs 17:1-13 centraal: een verhaal dat laat zien van wie Jezus zijn macht heeft gekregen.

 


Zondag 18 oktober

Thema kindernevendienst: Jezus spreekt recht

Deze zondag is de vierde van een blok met vier verhalen uit het evangelie volgens Matteüs. Elk van de vier verhalen vertelt iets over de macht van Jezus.

Op deze zondag staat Matteüs 25:31-40 centraal: een verhaal waarin Jezus vertelt dat de Mensenzoon (Jezus zelf) als koning de mensen in twee groepen zal verdelen: een groep aan zijn rechterkant en een groep aan zijn linkerkant.


Zondag 25 oktober

Thema kindernevendienst: Elisa volgt Elia op

Deze zondag is de eerste van een blok met twee verhalen over de profeet Elisa. Elisa is de opvolger van Elia als belangrijkste profeet van het noordelijke rijk Israël. Net als Elia roept hij de mensen op om alleen God te dienen en doet hij verschillende wonderen.

Op deze zondag staat 2 Koningen 2:1-14 centraal: Elia wordt in een vurige wagen meegenomen naar de hemel, en zijn kracht gaat over op Elisa.

 

Eigenaar pagina: webmaster@pgoosterhout.nlLaatste update: 2020-10-02