Juni 2021

De liturgische kleur is in de maanden juli en augustus groen. Elke tweede en vierde zondag van de maand zal er weer kindernevendienst zijn in de kerk. Tenzij we in betere tijden leven, kunt u zich daarvoor aanmelden van vrijdag 12.00 tot zaterdag 12.00 uur op het telefoonnummer: 06-82534050. De kinderen gaan na het kindermoment naar hun eigen ruimte. Ook kunt u nog steeds online meevieren via de Kerkomroep of YouTube. Het programma van de kindernevendienst is ook te downloaden op https://www.debijbel.nl/bijbelbasics.


Zondag 4 juli

Thema kindernevendienst: Jezus is het brood dat leven geeft

Deze zondag is de tweede van een blok met vier verhalen uit het evangelie van Johannes, waarin het gaat over waarom Jezus naar de wereld gekomen is: om de mensen weer dichter bij God te brengen.

Op deze zondag staat Johannes 6:28-36 centraal: Jezus vertelt de mensen dat Hij het brood is dat eeuwig leven geeft.


Zondag 11 juli

Kindernevendienst in de kerk (aanmelden: zie hierboven)

Thema kindernevendienst: Wie heeft nog nooit iets verkeerds gedaan?

Deze zondag is de derde van een blok met vier verhalen uit het evangelie van Johannes, waarin het gaat over waarom Jezus naar de wereld gekomen is: om de mensen weer dichter bij God te brengen.

Op deze zondag staat Johannes 7:53-8:11 centraal: er wordt een vrouw bij Jezus gebracht die iets verkeerds heeft gedaan.


Zondag 18 juli

Thema kindernevendienst: Jezus geneest iemand die blindgeboren is

Deze zondag is de laatste van een blok met vier verhalen uit het evangelie van Johannes, waarin het gaat over waarom Jezus naar de wereld gekomen is: om de mensen weer dichter bij God te brengen.

Op deze zondag staat Johannes 9:1-7 centraal: Jezus zorgt dat een blinde man kan zien.


Zondag 25 juli

Thema kindernevendienst: Daniël in Babel

Deze zondag is de eerste van een blok met drie verhalen over de profeet Daniël.

Op deze zondag staat Daniël 1:1-20 centraal: Daniël en zijn vrienden blijven trouw aan Gods regels, ook aan het hof van de koning van Babylonië.


Zondag 1 augustus

Thema kindernevendienst: De hand op de muur

Deze zondag is de tweede van een blok met drie verhalen over de profeet Daniël.

Op deze zondag staat Daniël 5:1-2a, 5-9, 13-18, 20, 22, en 24-28 centraal: koning Belsassar ziet tijdens een feest letters op de muur verschijnen. Alleen Daniël kan uitleggen wat die letters betekenen: Belsassars dagen als koning zijn voorbij.


Zondag 8 augustus

Thema kindernevendienst: Daniël in de leeuwenkuil

Deze zondag is de laatste van een blok met drie verhalen over de profeet Daniël.

Op deze zondag staat Daniël 6:1-24, 26-29 centraal: de vijanden van Daniël willen hem doden door hem in een kuil met leeuwen te laten gooien, maar een engel zorgt ervoor dat Daniël niets overkomt.

Het programma van Bijbel Basics voor de rest van de maand augustus is nog niet bekend.


Eigenaar pagina: webmaster@pgoosterhout.nlLaatste update: 2021-6-28