H.V.D. / P.V.D. 50 jaar!

In 1966 werd de Hervormde Vrouwen Dienst Oosterhout opgericht, een afdeling van de landelijke organisatie. De H.V.D. organiseerde het bezoekwerk voor nieuw ingekomenen, op kraambezoek met de luiermand, naar ouderen die jarig waren (toen 75+) en bij jubilea, en degene die weinig bezoek kreeg had 1 à 2 keer per maand een vaste bezoekster. Ook werd een kerstviering, bloemendienst, oogstdienst en de jaarlijkse dagtocht georganiseerd vanuit de H.V.D. Toen er iedere zondag bloemen in de kerk kwamen en het liturgische bloemschikken, werd dit door leden van de H.V.D verzorgd.

Jaren geleden is de landelijke Hervormde Vrouwendienst opgeheven.

Bij het samengaan van de Hervormde en Gereformeerde kerken en omdat er ook mannen bezoekwerk deden veranderde de naam in Protestantse Vrijwilligers Dienst.

De Protestantse Vrijwilligers Dienst (P.V.D.) is nog steeds actief:

  • Verzorgen van de bloemen in de kerk op zondag en in de veertig dagen tijd en de adventstijd een liturgische bloemschikking.
  • Bezoek en bloemen voor gemeenteleden vanaf 80 jaar. En bij huwelijksjubilea: 40, 50, 55, 60 en 65 jaar. Hier zijn 20 vrijwilligers bij betrokken.
  • Het organiseren van de Paasviering, de Kerstviering en de fruitdoosjes bij de oogstdienst.
  • De jaarlijkse dagtocht voor ouderen met een rolstoelbus.
  • Enkele vrijwilligers zijn vaste bezoekster 1 à 2 keer per maand bij ouderen die weinig bezoek krijgen.

Voor meer informatie:
Marian Smeulders
telefoon: 06-2677 2007
mariansmeulders@gmail.com.


Eigenaar pagina: pvd@pgoosterhout.nl, Laatste update: 2022-02-28