Taizé is een waar fenomeen in Bourgondië, Frankrijk. Iedere jongere die er geweest is komt enthousiast terug en telt de dagen tot volgend jaar.

taizekerk

In de oorlog vestigde zich in een klein plaatsje Taizé een man die joodse vluchtelingen hielp ontsnappen naar Spanje. Daarna ontstond er een gemeenschap rondom deze man, Frère Roger, die bestond uit aanvankelijk protestantse en katholieke leken en werd het steeds meer een oecumenische broedergemeenschap. In de jaren zeventig groeide het uit tot een samenkomst van tienduizenden jongeren elke week opnieuw van over de hele wereld.

Nu is het een grote broedergemeenschap met broeders van over de gehele wereld met verschillende achtergrond. Vieringen in Taizé staan bekend om hun intense stilte, een veelheid van eenvoudige liederen (christelijke mantra’s) met een kracht die iedere aanwezige diep aanraakt. Harmonische vierstemmige liederen die door iedereen in korte tijd meegezongen kunnen worden. Even helemaal bij jezelf komen, een geschenk aan jezelf, om stil te staan bij wat je bezig houdt.

Voor meer informatie: www.taize.fr/nl

taizefr

Taizé Oosterhout. Op enkele plaatsen worden vieringen gehouden in de sfeer van Taizé. In Oosterhout organiseren we vieringen die op dezelfde manier zijn opgebouwd als in Taizé. Het is voor de Taizé-gangers dan ook een feest, thuiskomen. Samen zingen, bidden en stil zijn in een knusse kring van verbondenheid. Na afloop is er gelegenheid om onder genot van een drankje na te praten met elkaar.

Welke achtergrond u ook heeft, het zal u diep raken en u zult het Taizé gevoel niet meer loslaten. Kom naar een bijzondere viering. Wij zien u graag.

 Voor meer informatie: (0162) 43 43 83 of e-mail: taize@pgoosterhout.nl.


Eigenaar pagina: taize@pgoosterhout.nl. Laatste update:2022-10-26