April 2024

ZWO – Voorjaarsmarkt

Op zaterdag 11 mei is de gezellige voorjaarmarkt van de ZWO in De Beuk. Tussen 10.00 en 15.00 uur staan wij graag voor u klaar met een leuk divers aanbod in Fair Trade artikelen met onder andere cadeaupakketjes voor moederdag, een loterij met mooie prijzen en ook onze boekenmarkt in de Vredeskerk mag niet ontbreken. Mooie planten (Moederdagtip!), zoals geraniums, Spaanse margrieten en petunia’s en overheerlijke tomaten voor bijvoorbeeld een tomatensoep of pastasaus. De PCOB is ook weer aanwezig met leuke zelfgemaakte artikelen. Naast dit aanbod hopen we natuurlijk vooral op een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak of een lekkere lunch met een kommetje soep. 

ZWO – Ons project

Voor dit eerste half jaar hebben wij een mooi doel gevonden in een project van Kerk in Actie. Alle opbrengsten, onder andere van de voorjaarsmarkt, zullen gaan naar het project die mensen met een beperking naar een volwaardige plek binnen de samenleving van Myanmar helpen. In Myanmar behoren mensen met een beperking vaak tot de allerarmsten. Zij hebben nauwelijks toegang tot zorg, onderwijs en werk en hebben vaak te maken met extra (medische) kosten. The Leprosy Mission International-Myanmar (TLMI-M) zet zich in om de toegang tot onderwijs, werk, inkomen en zorg voor mensen met lepra of een lichamelijke beperking te verbeteren. Zo biedt deze christelijke organisatie mensen met een handicap vaktrainingen en microkredieten aan om een eigen bedrijf te starten. Ook stimuleert TLMI-M bedrijven om mensen met een beperking in dienst te nemen. Daarnaast kunnen kinderen en volwassenen bij TLMI-M terecht voor medische zorg, zoals fysiotherapie en logopedie. 

Uw giften, donaties en opbrengst van de voorjaarsmarkt zullen dan ook rechtstreeks ten goede komen aan dit project. 

ZWO – Nieuwe leden

Lijkt het u leuk lid te worden van onze ZWO-commissie? Neem gerust contact op – ook als u een keer vrijblijvend wilt komen kijken bij een vergadering. 

Graag tot ziens op de voorjaarsmarkt!

Namens de ZWO-commissie, 

Soraya Hoeks-Smeets 

Maart 2024

Nieuw project

Voor de tweede helft van het kerkelijk jaar zetten we ons graag in voor een project van Kerk in Actie; mensen met een beperking in Myanmar. Dankzij dit project kan deze doelgroep meedraaien in de samenleving. Ze krijgen zorg en revalidatie, maar worden ook geholpen bij het vinden van werk of het starten van een eigen bedrijf. Lokale kerken en gemeenschappen krijgen daarnaast ook voorlichting en training over hoe zij mensen met een beperking kunnen helpen een volwaardige plek binnen de maatschappij in te nemen. Kortom, een mooi project dat wij, door middel van de ZWO, graag steunen.

Voorjaarsmarkt 

Op 11 mei aanstaande organiseert de ZWO een gezellige voorjaarsmarkt. Naast mooie bloemen en planten, hebben we ook onze leuke collectie fairtrade artikelen en natuurlijk mag de boekenmarkt ook niet ontbreken.

Oproep voor boeken

Heeft u nog mooie, spannende of informatieve boeken in de kast staan waar u niets meer mee doet? Wij zijn ontzettend blij met een nieuwe voorraad aan tweedehands boeken voor komende voorjaarsmarkt. Ook kinderboeken of stripboeken zijn van harte welkom. Als de boeken er nog fris en gaaf uit zien, zonder nare luchtjes, vlekken of scheuren, dan komen we ze graag bij u ophalen. Een andere mogelijkheid is om de boeken in te leveren in De Beuk. Bij twijfel of vragen of voor het maken van een afspraak om de boeken op te halen, neem gerust contact op met ons via het mailadres zwo@pgoosterhout.nl.

Namens de ZWO-commissie,

Soraya Hoeks-Smeets

Januari 2024

Succesvolle kerstfair

De ZWO kijkt met warme gevoelens terug op een geslaagd kerstfair in De Beuk. Het was een heel fijn samenzijn met gezellige gesprekken en mooie ontmoetingen. Blij en trots zijn we dan ook te kunnen delen dat we een kleine € 1.900 kunnen overmaken aan ons goede doel, een toekomst voor kansarme kinderen in Pretoria, Zuid-Afrika.

De sfeer was fijn, de oliebollen smaakten heerlijk en ook het aanbod van artikelen en producten waar iedereen hard voor heeft gewerkt vielen in de smaak. Voor iedereen die de kerstfair mede mogelijk hebben gemaakt, hartelijk dank! Ook alle bezoekers willen we danken; hopelijk zien we u allen volgend jaar weer in goede gezondheid. 

High Tea
Na het succes van vorig jaar organiseert de ZWO ook nu weer een heerlijk High Tea. Op 3 februari in de middag is iedereen die zich heeft aangemeld, van harte welkom in De Beuk. Exact tijdstip wordt nog nader bepaald. Om voor genoeg lekkers te kunnen zorgen vragen we dit keer een eigen bijdrage van € 12,50. Tijdens de High Tea bieden we ook een gezellige bingo met leuke prijzen. Een bingokaart kost € 1,-. 


Aanmelden kan via zwo@pgoosterhout.nl – graag vermelden indien vegetarisch. 

De ZWO wenst u allen een heel mooi 2024. 

Namens de ZWO-commissie, Soraya Hoeks-Smeets

December 2023

Terugblik Herfstmarkt
In oktober was het weer tijd voor de leuke herfstmarkt met boekenmarkt. Het was heerlijk weer, de mensen waren vrolijk en de ontmoetingen fijn. Trots zijn we dan ook dan we met z’n allen een schitterend bedrag hebben opgehaald van ruim vier duizend euro, waarvan de helft ten goede komt aan het goede doel van de ZWO, kansarme kinderen in Pretoria, Zuid-Afrika. Wij willen iedereen dan ook hartelijk danken voor de helpende handjes, de mooie samenwerkingen en natuurlijk iedereen die, door een bezoekje aan de herfstmarkt, ons heeft gesteund.

Gezellige Kerstfair in De Beuk
Op zaterdag 9 december organiseert de ZWO weer een gezellige kerstfair in De Beuk. De volledige opbrengst komt ten goede aan een project van Kerk in Actie, een toekomst voor kansarme kinderen in Pretoria, Zuid-Afrika.
Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom. We hebben uiteraard weer de verkoop van loten voor de loterij, maar ook kerst- en voederkransen, een collectie aan planten, glas-in-lood kunstwerkjes en vogelhuisjes. Daarnaast mag onze collectie Fairtrade-artikelen niet ontbreken, met leuke accessoires, muziekinstrumentjes, houten spellen en kerstartikelen. Bovenal hopen wij natuurlijk op een fijn samenzijn en mooie ontmoetingen onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers mag niet ontbreken. We hebben heerlijke oliebollen, soep en broodjes. De kerstfair wordt aangeboden in samenwerking met de PCOB. Zij bieden een ruim aanbod met zelfgemaakte artikelen die wellicht leuk zijn onder de kerstboom.
Wij hopen u allen in goede gezondheid te mogen treffen op de kerstfair.
Altijd op de hoogte zijn en blijven van de evenementen van de ZWO? Meld u aan op onze besloten facebookpagina, ‘Evenementen ZWO Oosterhout’. 

Namens de ZWO-commissie, Soraya Hoeks-Smeets

Oktober 2023

Nieuw project ZWO

Voor de eerste helft van dit kerkelijk jaar hebben wij weer een heel mooi nieuw project gevonden waar we ons voor in gaan zetten; kansarme kinderen in Pretoria, Zuid-Afrika, een project van Kerk-in-Actie. 

Voor veel jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is hun toekomst een zwart gat. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken. De helft van de jongeren maakt de middelbare school niet af en 40 procent tussen de 15 en 34 jaar is werkloos. De christelijke organisatie PEN is als een familie voor deze kansarme kinderen en jongeren. Ze krijgen begeleiding bij huiswerk en examens, maar leren ook sociale en creatieve vaardigheden die hen weerbaar maken en zelfvertrouwen geven. PEN blijft de kinderen trouw tot ze op eigen benen kunnen staan.

Wij hopen met uw hulp en gulle bijdrage een mooi bedrag aan dit project te kunnen schenken.

Coördinator boeken ZWO

Twee keer per jaar organiseert de ZWO de traditionele boekenmarkt in de Vredeskerk: een waardevolle toevoeging aan de herfst- en voorjaarsmarkt in De Beuk die altijd een respectabel bedrag opbrengt voor het goede doel.

Om de toekomst van deze boekenmarkt te kunnen garanderen is de ZWO op zoek naar een ‘Coördinator Boeken’ die het leuk vindt om:

– regelmatig de ingeleverde boeken in De Beuk te inspecteren en op te slaan in de container op de parkeerplaats;

– voorbereidingen te treffen voor de daadwerkelijke boekenmarkt zoals het uitnodigen van onze vaste team helpende handjes;

– de dag voor de boekenmarkt het opbouwen te coördineren;

– de dag van de boekenmarkt aanwezig te zijn;

– aan het einde van de boekenmarkt het opruimen te coördineren. 

Als ‘Coördinator boeken’ staat u in goed contact met de ZWO. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden; er ligt een vast format klaar. We staan uiteraard open voor leuke nieuwe ideeën die de boekenmarkt wellicht nog spectaculairder kan maken.

Voor aanmelden of voor meer informatie, neem gerust vrijblijvend contact op.

Herfstmarkt 

Ook dit jaar is de ZWO te vinden op de gezellige herfstmarkt in De Beuk op 7 oktober van 10 tot 16 uur. Naast onze traditionele boekenmarkt verkopen wij weer mooie plantjes en heerlijke tomaten. Ook mogen onze Fairtrade artikelen niet ontbreken. De helft van de totale opbrengst van de Herfstmarkt is voor het goede doel, dus kom vooral langs voor gezellige ontmoetingen en een fijn samenzijn.

Wij hopen u allen te zien op de herfstmarkt. 

Hartelijke groeten, namens de ZWO,

Soraya Hoeks-Smeets

zwo@pgoosterhout.nl

ZWO-nieuws juli-augustus 2023

ZWO – Voorjaarsmarkt

Wat was het een mooie editie, de voorjaarsmarkt van de ZWO op 13 mei. Het zonnetje scheen, de ontmoetingen waren gezellig en de opbrengst was fantastisch. Maar liefst € 2.300 hebben we opgehaald voor het goede doel; het creëren en bieden van banen en opleidingen voor Syrische vluchtelingen in Libanon, Irak en Jordanië. 

Naast de boekenmarkt was de PCOB goed vertegenwoordigd, dit keer met onder andere heerlijke zelfgemaakte jam, mooie kaarten en sieraden en handgemaakte vogelhuisjes. Ook ons Fairtrade aanbod met prachtige artikelen uit onder andere Nepal en Vietnam werd met bewondering bekeken en niet te vergeten heerlijke tomaten en komkommers en vrolijke planten voor in de tuin werden goed verkocht. De Beuk was weer een plek voor een spannende loterij, warme ontmoetingen onder het genot van verse soep, gebak en lekkere broodjes. En voor het eerst was er de ZWO-knutseltafel, voor jong en oud, die we zeker vaker gaan aanbieden. Kortom, wij kijken er met warme gevoelens op terug, en warm was het zeker met het zonnetje die goed scheen. 

Alle helpende handjes, organisatie en zeker ook alle bezoekers, hartelijk dank! Heeft u de markt gemist, maar wilt u het goede doel toch nog steunen? Uw donatie is nog steeds van harte welkom.

Namens de ZWO-commissie,

Soraya Hoeks-Smeets

ZWO-nieuws mei 2023

ZWO – Voorjaarsmarkt

Op zaterdag 13 mei is onze gezellige voorjaarsmarkt weer in De Beuk. Tussen 10 en 15 uur staan wij graag voor u klaar met een leuk divers aanbod in fair trade artikelen, onder andere uit Nepal, een loterij met mooie prijzen en ook onze boekenmarkt in de Vredeskerk mag niet ontbreken. Mooie planten (tip voor Moederdag!) en overheerlijke tomaten voor bijvoorbeeld een tomatensoep of pastasaus. Naast dit aanbod hopen we natuurlijk vooral op een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak of een lekkere lunch met een kommetje soep. 

ZWO – Nieuw project

Voor dit eerste half jaar hebben wij een mooi doel gevonden in een project van Kerk in Actie. Alle opbrengsten, onder andere van de voorjaarsmarkt, zullen gaan naar het project ‘Banen creëren voor jongeren in Libanon’. 

Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Vluchtelingen leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel of met het opzetten van een eigen bedrijf. Meer informatie kunt u vinden op de website van Kerk in Actie, www.kerkinactie.protestantsekerk.nl. .

ZWO – Nieuw commissielid

De ZWO is verheugd te kunnen delen dat wij Marja Hijkoop als officieel nieuw commissielid hebben mogen verwelkomen. De eerste vergadering in deze formatie is een feit en we zijn heel blij met haar toezegging. Lijkt het u ook leuk lid te worden van onze ZWO-commissie? Neem gerust contact op – ook als u een keer vrijblijvend wilt komen kijken bij een vergadering. 

Soraya Hoeks-Smeets 

ZWO-nieuws april 2023

ZWO – High Tea

Op 11 maart jl hebben wij een heerlijke High Tea georganiseerd met een leuke bingo om iedereen te bedanken en alle helpende handjes van de afgelopen jaren eens goed in het zonnetje te zetten. Wat een leuke en lieve reacties hebben we ontvangen en wat was het gezellig! En zelfs tijdens dit samenzijn hebben we een mooi bedrag van € 90,- opgehaald voor het goede doel. Wij kijken er met warme gevoelens op terug. 

ZWO – Voorjaarsmarkt 

Op zaterdag 13 mei organiseren we weer een gezellige voorjaarsmarkt. Wij staan met alle liefde voor u klaar in De Beuk voor gezellige ontmoetingen, leuke artikelen en allerlei lekkers. Leuk om nog even een plantje te halen voor Moederdag of kom langs voor een heerlijke lunch. Ook onze tomaten mogen niet ontbreken en uiteraard is onze boekenmarkt weer te vinden in de Vredeskerk. 

Hopelijk mogen we u dan ontmoeten! 

ZWO-nieuws maart 2023

Duizend maal dank

Na tien jaar kerstfair in De Beuk is het tijd voor een enorm gemeende ‘Dank je wel’ aan alle helpende handjes, ondersteunende vrijwilligers en lieve helpers. Daarom organiseren wij op 11 maart as een heerlijke High Tea met een leuke verrassingsactiviteit om iedereen te bedanken en eens goed in het zonnetje te zetten. Als het goed is heeft iedereen die ons in de afgelopen jaren heeft geholpen een uitnodiging ontvangen. Mocht u zichzelf ook scharen onder onze trouwe helpers, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan zeker even contact met ons op via onderstaande gegevens. 

Wilt u ook aanwezig zijn bij de High Tea, maar heeft u nog niet eerder geholpen? Meld u snel aan als vrijwilliger en uiteraard bent u ook dan van harte welkom!!! 

Wij hopen op een hele gezellige middag! 

Extra donatie

Het zal u niet ontgaan zijn; de vreselijke beelden van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Dankzij uw gulle donaties in de afgelopen periode hebben wij geld vrij kunnen maken om te schenken aan Kerk in Actie en zo de aardbevingsslachtoffers te helpen. We zijn blij dat we dat hebben kunnen doen en denken in stilte aan alle hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. 

Aankondiging voorjaarsmarkt

We zijn enorm verheugd om de volgende Voorjaarsmarkt aan te kondigen; op zaterdag 13 mei staan wij weer voor u klaar in De Beuk voor gezellige ontmoetingen, leuke artikelen en allerlei lekkers. Leuk om nog even iets kleins te halen voor moederdag of een gezellig kopje koffie. Over het aanbod later meer, maar noteer de datum vast in uw agenda. 

Soraya Hoeks-Smeets

ZWO-nieuws februari 2023

Het nieuwe jaar beginnen wij met het terugkijken op het afgelopen jaar; mooie ontmoetingen, markten en gulle donaties waardoor wij vele goede doelen hebben kunnen steunen. Hartelijk dank voor ieder die dit mogelijk heeft gemaakt!

Helaas hebben we in dit nieuwe jaar ook moeten concluderen dat wij het in deze formatie niet gaan redden… En dat zou zonde zijn! Zonde voor al die gezellige bijeenkomsten en zonde voor al die mooie projecten die jullie donaties goed kunnen gebruiken. De ZWO-commissie heeft daarom heel hard structurele en incidentele helpende handjes nodig. 

Structurele commissieleden 

De ZWO-commissie komt tien keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. Deze vergaderingen duren gemiddeld een uur en vinden plaats in De Beuk. We denken na over de herfst-, kerst- en voorjaarsmarkt, ons aanbod en evaluatie in dezen, bekijken de financiën en bespreken eventuele nieuwe goede doelen. We denken na over welk doel en project we willen steunen, de ZWO-diensten en verdelen verschillende taken onderling. Daarnaast komen vaak nieuwe ideeën ter tafel om van waarde te kunnen zijn voor de gemeente, maar natuurlijk ook voor het lopende project. Bovenal zijn de vergaderingen fijne momenten van ontmoeting. 

Flexpool

Naast structurele commissieleden zijn we op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn opgenomen te worden in onze flexpool. U ontvangt dan voor elk evenement een berichtje met de vraag of u beschikbaar bent voor het op- en/of afbouwen van en deelnemen aan een komend evenement. Als wij kunnen vertrouwen op een grote flexpool maakt dat de nood voor structurele commissieleden iets minder.

Kortom, lijkt het u leuk lid te worden van onze ZWO-commissie? Vind u het prima opgenomen te worden in onze flexpool? Of wilt u liever nog wat meer informatie? Neem gerust contact op, ook als u een keer vrijblijvend wilt komen kijken bij een vergadering. 

We horen het graag en hopen natuurlijk op een aantal mooie reacties. 

Hartelijke groeten, 

Namens de ZWO-commissie,  Soraya Hoeks-Smeets