December 2023

Terugblik Herfstmarkt
In oktober was het weer tijd voor de leuke herfstmarkt met boekenmarkt. Het was heerlijk weer, de mensen waren vrolijk en de ontmoetingen fijn. Trots zijn we dan ook dan we met z’n allen een schitterend bedrag hebben opgehaald van ruim vier duizend euro, waarvan de helft ten goede komt aan het goede doel van de ZWO, kansarme kinderen in Pretoria, Zuid-Afrika. Wij willen iedereen dan ook hartelijk danken voor de helpende handjes, de mooie samenwerkingen en natuurlijk iedereen die, door een bezoekje aan de herfstmarkt, ons heeft gesteund.

Gezellige Kerstfair in De Beuk
Op zaterdag 9 december organiseert de ZWO weer een gezellige kerstfair in De Beuk. De volledige opbrengst komt ten goede aan een project van Kerk in Actie, een toekomst voor kansarme kinderen in Pretoria, Zuid-Afrika.
Tussen 10.00 en 15.00 uur is iedereen van harte welkom. We hebben uiteraard weer de verkoop van loten voor de loterij, maar ook kerst- en voederkransen, een collectie aan planten, glas-in-lood kunstwerkjes en vogelhuisjes. Daarnaast mag onze collectie Fairtrade-artikelen niet ontbreken, met leuke accessoires, muziekinstrumentjes, houten spellen en kerstartikelen. Bovenal hopen wij natuurlijk op een fijn samenzijn en mooie ontmoetingen onder het genot van een kopje koffie of thee en iets lekkers mag niet ontbreken. We hebben heerlijke oliebollen, soep en broodjes. De kerstfair wordt aangeboden in samenwerking met de PCOB. Zij bieden een ruim aanbod met zelfgemaakte artikelen die wellicht leuk zijn onder de kerstboom.
Wij hopen u allen in goede gezondheid te mogen treffen op de kerstfair.
Altijd op de hoogte zijn en blijven van de evenementen van de ZWO? Meld u aan op onze besloten facebookpagina, ‘Evenementen ZWO Oosterhout’. 

Namens de ZWO-commissie, Soraya Hoeks-Smeets

Oktober 2023

Nieuw project ZWO

Voor de eerste helft van dit kerkelijk jaar hebben wij weer een heel mooi nieuw project gevonden waar we ons voor in gaan zetten; kansarme kinderen in Pretoria, Zuid-Afrika, een project van Kerk-in-Actie. 

Voor veel jongeren in de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria is hun toekomst een zwart gat. Zij groeien op in gebroken gezinnen en gewelddadige wijken. De helft van de jongeren maakt de middelbare school niet af en 40 procent tussen de 15 en 34 jaar is werkloos. De christelijke organisatie PEN is als een familie voor deze kansarme kinderen en jongeren. Ze krijgen begeleiding bij huiswerk en examens, maar leren ook sociale en creatieve vaardigheden die hen weerbaar maken en zelfvertrouwen geven. PEN blijft de kinderen trouw tot ze op eigen benen kunnen staan.

Wij hopen met uw hulp en gulle bijdrage een mooi bedrag aan dit project te kunnen schenken.

Coördinator boeken ZWO

Twee keer per jaar organiseert de ZWO de traditionele boekenmarkt in de Vredeskerk: een waardevolle toevoeging aan de herfst- en voorjaarsmarkt in De Beuk die altijd een respectabel bedrag opbrengt voor het goede doel.

Om de toekomst van deze boekenmarkt te kunnen garanderen is de ZWO op zoek naar een ‘Coördinator Boeken’ die het leuk vindt om:

– regelmatig de ingeleverde boeken in De Beuk te inspecteren en op te slaan in de container op de parkeerplaats;

– voorbereidingen te treffen voor de daadwerkelijke boekenmarkt zoals het uitnodigen van onze vaste team helpende handjes;

– de dag voor de boekenmarkt het opbouwen te coördineren;

– de dag van de boekenmarkt aanwezig te zijn;

– aan het einde van de boekenmarkt het opruimen te coördineren. 

Als ‘Coördinator boeken’ staat u in goed contact met de ZWO. Het wiel hoeft niet opnieuw te worden uitgevonden; er ligt een vast format klaar. We staan uiteraard open voor leuke nieuwe ideeën die de boekenmarkt wellicht nog spectaculairder kan maken.

Voor aanmelden of voor meer informatie, neem gerust vrijblijvend contact op.

Herfstmarkt 

Ook dit jaar is de ZWO te vinden op de gezellige herfstmarkt in De Beuk op 7 oktober van 10 tot 16 uur. Naast onze traditionele boekenmarkt verkopen wij weer mooie plantjes en heerlijke tomaten. Ook mogen onze Fairtrade artikelen niet ontbreken. De helft van de totale opbrengst van de Herfstmarkt is voor het goede doel, dus kom vooral langs voor gezellige ontmoetingen en een fijn samenzijn.

Wij hopen u allen te zien op de herfstmarkt. 

Hartelijke groeten, namens de ZWO,

Soraya Hoeks-Smeets

zwo@pgoosterhout.nl

ZWO-nieuws juli-augustus 2023

ZWO – Voorjaarsmarkt

Wat was het een mooie editie, de voorjaarsmarkt van de ZWO op 13 mei. Het zonnetje scheen, de ontmoetingen waren gezellig en de opbrengst was fantastisch. Maar liefst € 2.300 hebben we opgehaald voor het goede doel; het creëren en bieden van banen en opleidingen voor Syrische vluchtelingen in Libanon, Irak en Jordanië. 

Naast de boekenmarkt was de PCOB goed vertegenwoordigd, dit keer met onder andere heerlijke zelfgemaakte jam, mooie kaarten en sieraden en handgemaakte vogelhuisjes. Ook ons Fairtrade aanbod met prachtige artikelen uit onder andere Nepal en Vietnam werd met bewondering bekeken en niet te vergeten heerlijke tomaten en komkommers en vrolijke planten voor in de tuin werden goed verkocht. De Beuk was weer een plek voor een spannende loterij, warme ontmoetingen onder het genot van verse soep, gebak en lekkere broodjes. En voor het eerst was er de ZWO-knutseltafel, voor jong en oud, die we zeker vaker gaan aanbieden. Kortom, wij kijken er met warme gevoelens op terug, en warm was het zeker met het zonnetje die goed scheen. 

Alle helpende handjes, organisatie en zeker ook alle bezoekers, hartelijk dank! Heeft u de markt gemist, maar wilt u het goede doel toch nog steunen? Uw donatie is nog steeds van harte welkom.

Namens de ZWO-commissie,

Soraya Hoeks-Smeets

ZWO-nieuws mei 2023

ZWO – Voorjaarsmarkt

Op zaterdag 13 mei is onze gezellige voorjaarsmarkt weer in De Beuk. Tussen 10 en 15 uur staan wij graag voor u klaar met een leuk divers aanbod in fair trade artikelen, onder andere uit Nepal, een loterij met mooie prijzen en ook onze boekenmarkt in de Vredeskerk mag niet ontbreken. Mooie planten (tip voor Moederdag!) en overheerlijke tomaten voor bijvoorbeeld een tomatensoep of pastasaus. Naast dit aanbod hopen we natuurlijk vooral op een gezellig samenzijn onder het genot van een kopje koffie of thee met gebak of een lekkere lunch met een kommetje soep. 

ZWO – Nieuw project

Voor dit eerste half jaar hebben wij een mooi doel gevonden in een project van Kerk in Actie. Alle opbrengsten, onder andere van de voorjaarsmarkt, zullen gaan naar het project ‘Banen creëren voor jongeren in Libanon’. 

Miljoenen Syriërs zijn hun land ontvlucht en onder meer terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Vluchtelingen leven daar in extreme armoede en proberen zo goed en zo kwaad als dat kan een nieuw bestaan op te bouwen. Vaak is dat lastig, omdat zij geen werk kunnen vinden. Daarom ondersteunt Kerk in Actie Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel of met het opzetten van een eigen bedrijf. Meer informatie kunt u vinden op de website van Kerk in Actie, www.kerkinactie.protestantsekerk.nl. .

ZWO – Nieuw commissielid

De ZWO is verheugd te kunnen delen dat wij Marja Hijkoop als officieel nieuw commissielid hebben mogen verwelkomen. De eerste vergadering in deze formatie is een feit en we zijn heel blij met haar toezegging. Lijkt het u ook leuk lid te worden van onze ZWO-commissie? Neem gerust contact op – ook als u een keer vrijblijvend wilt komen kijken bij een vergadering. 

Soraya Hoeks-Smeets 

ZWO-nieuws april 2023

ZWO – High Tea

Op 11 maart jl hebben wij een heerlijke High Tea georganiseerd met een leuke bingo om iedereen te bedanken en alle helpende handjes van de afgelopen jaren eens goed in het zonnetje te zetten. Wat een leuke en lieve reacties hebben we ontvangen en wat was het gezellig! En zelfs tijdens dit samenzijn hebben we een mooi bedrag van € 90,- opgehaald voor het goede doel. Wij kijken er met warme gevoelens op terug. 

ZWO – Voorjaarsmarkt 

Op zaterdag 13 mei organiseren we weer een gezellige voorjaarsmarkt. Wij staan met alle liefde voor u klaar in De Beuk voor gezellige ontmoetingen, leuke artikelen en allerlei lekkers. Leuk om nog even een plantje te halen voor Moederdag of kom langs voor een heerlijke lunch. Ook onze tomaten mogen niet ontbreken en uiteraard is onze boekenmarkt weer te vinden in de Vredeskerk. 

Hopelijk mogen we u dan ontmoeten! 

ZWO-nieuws maart 2023

Duizend maal dank

Na tien jaar kerstfair in De Beuk is het tijd voor een enorm gemeende ‘Dank je wel’ aan alle helpende handjes, ondersteunende vrijwilligers en lieve helpers. Daarom organiseren wij op 11 maart as een heerlijke High Tea met een leuke verrassingsactiviteit om iedereen te bedanken en eens goed in het zonnetje te zetten. Als het goed is heeft iedereen die ons in de afgelopen jaren heeft geholpen een uitnodiging ontvangen. Mocht u zichzelf ook scharen onder onze trouwe helpers, maar heeft u geen uitnodiging ontvangen? Neem dan zeker even contact met ons op via onderstaande gegevens. 

Wilt u ook aanwezig zijn bij de High Tea, maar heeft u nog niet eerder geholpen? Meld u snel aan als vrijwilliger en uiteraard bent u ook dan van harte welkom!!! 

Wij hopen op een hele gezellige middag! 

Extra donatie

Het zal u niet ontgaan zijn; de vreselijke beelden van de aardbevingen in Syrië en Turkije. Dankzij uw gulle donaties in de afgelopen periode hebben wij geld vrij kunnen maken om te schenken aan Kerk in Actie en zo de aardbevingsslachtoffers te helpen. We zijn blij dat we dat hebben kunnen doen en denken in stilte aan alle hulpverleners, slachtoffers en nabestaanden. 

Aankondiging voorjaarsmarkt

We zijn enorm verheugd om de volgende Voorjaarsmarkt aan te kondigen; op zaterdag 13 mei staan wij weer voor u klaar in De Beuk voor gezellige ontmoetingen, leuke artikelen en allerlei lekkers. Leuk om nog even iets kleins te halen voor moederdag of een gezellig kopje koffie. Over het aanbod later meer, maar noteer de datum vast in uw agenda. 

Soraya Hoeks-Smeets

ZWO-nieuws februari 2023

Het nieuwe jaar beginnen wij met het terugkijken op het afgelopen jaar; mooie ontmoetingen, markten en gulle donaties waardoor wij vele goede doelen hebben kunnen steunen. Hartelijk dank voor ieder die dit mogelijk heeft gemaakt!

Helaas hebben we in dit nieuwe jaar ook moeten concluderen dat wij het in deze formatie niet gaan redden… En dat zou zonde zijn! Zonde voor al die gezellige bijeenkomsten en zonde voor al die mooie projecten die jullie donaties goed kunnen gebruiken. De ZWO-commissie heeft daarom heel hard structurele en incidentele helpende handjes nodig. 

Structurele commissieleden 

De ZWO-commissie komt tien keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. Deze vergaderingen duren gemiddeld een uur en vinden plaats in De Beuk. We denken na over de herfst-, kerst- en voorjaarsmarkt, ons aanbod en evaluatie in dezen, bekijken de financiën en bespreken eventuele nieuwe goede doelen. We denken na over welk doel en project we willen steunen, de ZWO-diensten en verdelen verschillende taken onderling. Daarnaast komen vaak nieuwe ideeën ter tafel om van waarde te kunnen zijn voor de gemeente, maar natuurlijk ook voor het lopende project. Bovenal zijn de vergaderingen fijne momenten van ontmoeting. 

Flexpool

Naast structurele commissieleden zijn we op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn opgenomen te worden in onze flexpool. U ontvangt dan voor elk evenement een berichtje met de vraag of u beschikbaar bent voor het op- en/of afbouwen van en deelnemen aan een komend evenement. Als wij kunnen vertrouwen op een grote flexpool maakt dat de nood voor structurele commissieleden iets minder.

Kortom, lijkt het u leuk lid te worden van onze ZWO-commissie? Vind u het prima opgenomen te worden in onze flexpool? Of wilt u liever nog wat meer informatie? Neem gerust contact op, ook als u een keer vrijblijvend wilt komen kijken bij een vergadering. 

We horen het graag en hopen natuurlijk op een aantal mooie reacties. 

Hartelijke groeten, 

Namens de ZWO-commissie,  Soraya Hoeks-Smeets 

ZWO-nieuws november 2022

Boekenmarkt

Een waardevol en terugkerend onderdeel van de activiteiten van de ZWO is onze boekenmarkt. We staan daarom te springen om de boeken die u niet meer leest. Deze boeken moeten echter wel verkoopbaar zijn, dus nemen wij vanaf heden alleen boeken aan die nog goed zijn voor een tweede ronde en dus vrij moeten zijn van nare luchtjes, schimmel, scheuren en vlekken. Zou u het boek zelf nog kopen? Dan is het boek bij ons van harte welkom! Inleveren kan op afspraak met Soraya Hoeks-Smeets via 06-5064 1617.

Leden gezocht voor de ZWO-commissie

De ZWO-commissie bestaat uit een gezellig groepje dames dat het diaconaat ondersteunt op het gebied van Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking. Ons voornaamste doel is een financiële bijdrage te kunnen leveren aan Zending en Werelddiaconaat door het organiseren van activiteiten zoals de Kerfstfair, invulling geven aan een speciale ZWO-dienst en allerlei losse initiatieven. Sinds kort kiezen wij twee goede doelen projecten per kerkelijk jaar uit waar wij ons voor inzetten. Wellicht heeft u wel eens gehoord van onze boekenmarkten, onze deelname aan verschillende markten en de speciale collectes in de kerk. Maar, dat kost veel tijd en energie. De ZWO-commissie is daarom op zoek naar structurele en incidentiele helpende handjes. Lijkt het u leuk zo af en toe op een markt te staan en/of lijkt het u waardevol maandelijks deel te nemen aan onze vergaderingen? We staan te springen om kleine en grote invullingen binnen de commissie. Neem vooral contact op voor meer informatie of aanmelding met Soraya Hoeks-Smeets via 06-5064 1617.

Kerstfair

De kerstfair zal hopelijk dit jaar plaats kunnen vinden op zaterdag 10 december in De Beuk. Naast de verkoop van loten voor de loterij, kransen en Fairtrade artikelen hopen wij natuurlijk vooral op een fijn samenzijn en mooie ontmoetingen onder het genot van heerlijke koffie en thee en natuurlijk mag iets lekkers niet ontbreken. Uiteraard komt de gehele opbrengst van deze Kerstfair ten goede aan ons ZWO-project; de hongersnoodramp in de hoorn van Afrika. We hopen u allen in goede gezondheid te mogen ontmoeten.

Namens de ZWO-commissie,

Soraya Hoeks-Smeets

ZWO-nieuws oktober 2022
Nieuw project ZWO – Kerk in Actie 2022

Oost-Afrika kent de ergste droogte in meer dan veertig jaar. In sommige delen van Ethiopië en Kenia is al meer dan drie jaar geen druppel regen gevallen. Dit heeft ernstige gevolgen voor de gewassen en daarmee de dieren die ook met duizenden tegelijk sterven. En deze situatie wordt met de dag erger. Door de oorlog in Oekraïne blijven voedselprijzen stijgen en stagneert de graanexport naar de Hoorn van Afrika. Kortom, de situatie is nijpend. Wij als ZWO zetten ons daarom meer dan graag in om noodhulp te kunnen bieden aan deze groep mensen die al zo kwetsbaar zijn.

Via Kerk in Actie krijgt de plaatselijke bevolking water, voedsel en medicijnen. Ernstig ondervoede baby’s en kinderen krijgen geconcentreerde voedingsmiddelen en zwangere vrouwen extra voedsel. Ook dieren krijgen water, voedsel en medicijnen zodat de inkomstenbron kan blijven bestaan.

Meer informatie vind u op de website van Kerk in Actie.

Donaties ZWO

Bij deze Ontmoeting is een brief gevoegd met een verzoek om de jaarlijkse bijdrage voor de ZWO. Er is dus geen acceptgiro meer bijgesloten. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Herfstmarkt

We zijn blij ook dit jaar weer onderdeel te mogen zijn van de herfstmarkt op zaterdag 15 oktober 2022 in De Beuk. Naast heerlijke tomaten bieden we ook een uitverkoop op onze fairtrade artikelen en ook de boekenmarkt zal niet ontbreken. Voor de herfstmarkt zijn er ook weer lootjes te koop en leuke prijzen te winnen en als kers op de taart is er ook een heerlijke oliebollenverkoop. Wij hopen u allemaal weer te mogen ontmoeten!

Terugblik – juni 2022

Voorjaarsmarkt ZWO, 7 mei

We kunnen wel stellen dat de voorjaarsmarkt weer een groot succes was. Ook al was het prachtig weer in de ochtend, veel mensen zijn even bij ons binnen gelopen om te kijken wat er zoal te koop was. Dat was niet gering: het begon al bij de ingang met planten en plantjes, tomaten en komkommers. In de kerk stond de tafel met de Fairtrade artikelen en vervolgens heel veel spullen vervaardigd door handige gemeenteleden. Prachtige zelfgemaakte spullen die dan ook door velen van u gekocht zijn. Vervolgens kon er genoten worden van een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers erbij. Of tijdens de lunch voor een heerlijk kopje soep met een broodje. Velen hebben dit ook met veel plezier gedaan en elkaar weer kunnen ontmoeten aan de gezellige tafels.

Dan uiteraard nog naar de boeken. Wederom een kerk vol! 

Er is weer hard gewerkt door velen van jullie. Zonder alle helpers zou het niet zo’n succes zijn geweest. Onze dank is dan ook groot!

Er is gesjouwd met dozen vol met boeken. Vrijdag de kerk in en na de voorjaarsmarkt weer terug. Een zwaar werk dat we zeker niet moeten onderschatten. De organisatie van de boekenmarkt zodat alles overzichtelijk en netjes is voor de kopers van de markt is ook een grote taak.

Er is gebakken en gekookt en ingekocht voor de keuken. Heerlijke koffie gezet en alles vriendelijk uitgeserveerd tijdens de markt.

Er is ingekocht bij Fairplaza en met zorg zijn er spullen uitgekozen om met een geringe winst te verkopen om nog meer geld op te halen voor het goede doel. Tevens wordt er dan een ander goed doel gesponsord. Namelijk de mensen in de landen die hun spullen verkopen via Fair Trade. Zoals de naam al zegt: eerlijke handel. Een eerlijke prijs voor het werk wat verricht wordt. Dit soort spullen vindt u ook terug in de Wereld Winkel.

Er is gehaakt, gebreid, genaaid, geborduurd en nog meer, door velen. Deze spullen zijn voor mooie prijsjes verkocht.

Tenslotte nog de planten en de tomaten en komkommers. Ook dat leverde weer een mooie opbrengst op!

We kunnen jullie dan ook met trots meedelen dat we met dit alles €1816 hebben verdiend. 

Nogmaals hartelijk dank iedereen: zowel de helpers als de kopers.

Na afloop hebben alle harde werkers met plezier teruggekeken op een geslaagde dag. Vooral het ontmoeten van elkaar en weer gezellig een praatje te kunnen maken, hadden we allemaal gemist. We genieten ervan dat dit nu weer kan!

Wat u misschien niet weet, is dat u het hele jaar door boeken kunt bestellen. De opbrengst hiervan is ook voor de ZWO. Boeken bestellen kunt u op twee manieren: u kunt een e mail sturen naar zwo@pgoosterhout.nl. Ook kunt u een bedrag overmaken naar: NL48 RABO 0127 1670 64 t.n.v. ZWO Werelddiaconaat. Zowel in de email als in de omschrijving bij de overboeking vermeldt u het genre van de boeken die u wenst en uw naam en adres. De prijs voor een pakket van zes boeken is €5.

Wij gaan weer door met voorbereidingen nu voor de herfstmarkt en nog later in het jaar onze kerstfair. Daarover hoort u later vanzelf wel weer meer. We hopen jullie ook dan weer te mogen tegenkomen en te kunnen spreken.

Tot ziens en een fijne zomer allemaal,

Monica Smeulders

Nieuws uit de ZWO – mei 2022

Zoals het er nu naar uitziet, gaat de voorjaarsmarkt op 7 mei door! Daar zijn we allemaal heel erg blij mee en we hebben dan ook uitgebreid plannen gemaakt. Tussen 10.00 en 15.00 uur bent u van harte welkom.

We gaan uiteraard weer boeken verkopen en ook de Fairtrade spullen zullen voor u uitgestald staan, zodat u een keuze kunt maken uit alle mooie spulletjes. Ook tomaten en plantjes zijn volop te koop, wij hebben een selectie gemaakt van alle mooie voorjaarsplantjes. U kunt weer een gokje wagen in onze loterij. Ook dit jaar hebben wij weer hele mooie prijzen voor u verzameld.

Als u moe wordt van al het kijken, kopen en indrukken opdoen, kunt u onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers erbij of een broodje met een kopje soep uitrusten en daarna weer met nieuwe energie verdergaan.

8 mei is het Moederdag dus velen van ons hebben ook nog een leuk doel op deze markt: een cadeautje voor moeder. Vergeet niet dat bij alles wat u op onze voorjaarsmarkt koopt het mes aan twee kanten snijdt: u maakt iemand blij met een cadeautje en de opbrengst gaat in zijn geheel naar een goed doel. Uiteraard mag u ook gewoon tomaten kopen voor de soep, plantjes voor uw eigen tuin of een leuk cadeautje voor een ander dan uw moeder of gewoon voor uzelf.

Het goede doel dat dit jaar is uitgekozen door de werkgroep ZWO is het Herstelfonds.

Meer dan 90 procent van de mensen in Syrië leeft onder de armoedegrens, voor meer dan de helft dreigt honger. De oorlog in Syrië heeft een nieuw gezicht gekregen: van militair geweld naar een dramatische economische crisis. Er is nauwelijks aan eerste levensbehoeften te komen, laat staan aan bouwmaterialen. Toch is het herstel van kerken het enige wat perspectief biedt. Voor mensen in Syrië is het voortbestaan van de kerk van cruciaal belang voor de stabiliteit in het land omdat daarmee de sociale structuur wordt hersteld. Vandaar het Herstelfonds opgericht door Kerk in Actie en twaalf Syrische kerkgenootschappen.

Op de lijst van het Herstelfonds staan 76 gebouwen die opgeknapt moeten worden, door het hele land verspreid. Van elk gebouw dat wordt hersteld, betaalt de eigenaar, denk hierbij aan de plaatselijk kerkelijke gemeente bijvoorbeeld, minstens 30% van de kosten. De economische situatie zorgt ervoor dat de bouwwerkzaamheden langzamer gaan dan gehoopt. Naast internationale sancties die het bemoeilijken om aan bouwmaterialen te komen is ook de koersdaling van de Syrische pond een groot probleem.

Zoals wij allemaal weten, is het gebouw -de kerk- meer dan alleen een plek om te bidden. Het is ook een ontmoetingsplaats en het herstel van de kerk betekent herstel van de gemeenschap, en hiermee hoop voor de toekomst!

Wij hopen dat u allen in groten getale naar ons kerkgebouw wil komen om elkaar te ontmoeten en met uw aankopen ervoor te zorgen dat ook mensen in Syrië binnenkort ook weer hun kerk terug hebben.

Monica Smeulders

Nieuws uit de ZWO – april 2022

De ZWO is blij ook weer te kunnen opstarten met bezigheden. En de eerste activiteit waarmee we hopen te starten is de Voorjaarsmarkt op 7 mei. Fijn vlak voor Moederdag zodat u daar uw presentjes kunt kopen. De opbrengst is voor ons project “De kerk als plek van hoop en herstel in Syrië”. Kerk in Actie heeft een Herstelfonds opgericht, samen met dertien Syrische kerkgenootschappen om te helpen bij de wederopbouw van kerken in Syrië. Een herstelde kerk betekent herstel van de gemeenschap en hoop voor de toekomst daar.

Wij hopen dat 7 mei door kan gaan en dat we elkaar daar in groten getale kunnen ontmoeten.

Rini Bos-Muns

ZWO: terugblik en vooruitblik

Herfstmarkt

Na een lange periode kon er eindelijk weer een mooie markt worden georganiseerd. De leden van de ZWO zijn dankbaar dat we ons steentje bij mochten dragen en zijn trots op de grote opkomst en opbrengst. Op deze wijze willen we daarom iedereen ontzettend bedanken voor hun komst en hopelijk mogen we elkaar spoedig weer ontmoeten. 

Kerstfair

Achter de schermen is de ZWO al weer een hele tijd druk bezig met het organiseren van de kerstfair. We waren enorm blij dat afgelopen herfstmarkt door kon gaan en verheugden ons direct op komende kerstfair. Op moment van dit schrijven is er weer een onzekere periode aangebroken op het gebied van mogelijke, komende maatregelen. We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zullen ons altijd houden aan de dan geldende maatregelen. Voor nu houden we hoop dat de kerstfair door mag gaan en dat we jullie allen weer mogen ontmoeten in De Beuk voor een gezellig en warm samenzijn.

De kerstfair zal dit jaar plaatsvinden op 11 december 2021 in De Beuk. Naast de gebruikelijke kerststerren, een fantastische loterij en een leuke nieuwe Fairtrade-collectie kunt u ook mooie voederkransen en kerstkransen kopen. Wilt u verzekerd zijn van een kerstkrans, dan kunt u deze het beste van tevoren bestellen door contact op te nemen met Rini Bos-Muns via 0162-456858 of per email via cbos2@hetnet.nl

Zoals altijd is er op de kerstfair ook alle tijd en ruimte voor een gezellig samenzijn en fijne ontmoetingen onder het genot van heerlijke koffie of thee met lekkers en zijn er diverse lunchmogelijkheden. Dit jaar zijn we verheugd aan te kondigen dat we ook een heus optreden mogen ontvangen van Het Vrijetijdskoor Oosterhout. Tussen 11.00 en 13.00 uur zullen zij fijne muziek ten gehore brengen en met een divers repertoire hopen zij het saamhorigheidsgevoel te bevorderen. We zijn zeer dankbaar dat zij dit kosteloos aanbieden aan de organisatie en bezoekers van de kerstfair. 

Uiteraard komt de gehele opbrengst van deze kerstfair ten goede aan ons ons ZWO-project; noodhulp en rampenpreventie in Ethiopië. 

Mocht u direct op de hoogte willen blijven over wat eventuele nieuwe maatregelen zullen betekenen voor de doorgang van de kerstfair, volg ons dan op Facebook via ‘Evenementen ZWO Oosterhout’. 

We hopen u allen in goede gezondheid te mogen ontmoeten op de kerstfair op 11 december.

Namens de ZWO-commissie, Soraya Hoeks-Smeets

ZWO Nieuw project – Kerk in Actie 2021

Door de klimaatverandering worden bepaalde delen van Ethiopië steeds vaker getroffen door langdurige droogte en heftige regenval. Vee sterft en oogsten mislukken De Ethiopische kerk en hulporganisatie willen dat patroon doorbreken en leren boeren zich aan te passen aan deze nieuwe situatie. Dit doen ze bijvoorbeeld door het aanleren van nieuwe landbouwtechnieken, het gebruik van een weeralarm en het opzetten van andere bronnen van inkomsten. We hopen ook dit jaar op uw gulle giften te kunnen rekenen om hier een steentje aan bij te kunnen dragen en zo 3.500 gezinnen te helpen aan voldoende voedsel en drinkwater om de droogte te overleven.

Herfstmarkt

We zijn blij ook dit jaar onderdeel te mogen zijn van de herfstmarkt op 16 oktober 2021 in De Beuk. Naast heerlijke tomaten en komkommers en de mooie en handige handgemaakte tasjes uit Nepal, bieden we ook een reuze uitverkoop op onze fairtrade artikelen om ruimte te maken voor een nieuwe collectie. Ook de boekenmarkt zal dit jaar niet ontbreken evenals de spannende loterij met als hoofdprijs een gezellige dinerbon. Uiteraard zijn er daarnaast nog diverse andere leuke prijzen te winnen.

Inleveren boeken

Voor onze boekenmarkt zijn wij altijd op zoek naar mooie, grappige of spannende (kinder-) boeken. U kunt deze inleveren door een afspraak te maken met Rini Bos-Muns via 0162-456858 of per email via cbos2@hetnet.nl.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op de herfstmarkt; u bent van harte welkom.

Namens de ZWO-commissie, Soraya Hoeks-Smeets