Door de klimaatverandering worden bepaalde delen van Ethiopië steeds vaker getroffen door langdurige droogte en heftige regenval. Vee sterft en oogsten mislukken De Ethiopische kerk en hulporganisatie willen dat patroon doorbreken en leren boeren zich aan te passen aan deze nieuwe situatie. Dit doen ze bijvoorbeeld door het aanleren van nieuwe landbouwtechnieken, het gebruik van een weeralarm en het opzetten van andere bronnen van inkomsten. We hopen ook dit jaar op uw gulle giften te kunnen rekenen om hier een steentje aan bij te kunnen dragen en zo 3.500 gezinnen te helpen aan voldoende voedsel en drinkwater om de droogte te overleven.

Herfstmarkt

We zijn blij ook dit jaar onderdeel te mogen zijn van de herfstmarkt op 16 oktober 2021 in De Beuk. Naast heerlijke tomaten en komkommers en de mooie en handige handgemaakte tasjes uit Nepal, bieden we ook een reuze uitverkoop op onze fairtrade artikelen om ruimte te maken voor een nieuwe collectie. Ook de boekenmarkt zal dit jaar niet ontbreken evenals de spannende loterij met als hoofdprijs een gezellige dinerbon. Uiteraard zijn er daarnaast nog diverse andere leuke prijzen te winnen.

Inleveren boeken

Voor onze boekenmarkt zijn wij altijd op zoek naar mooie, grappige of spannende (kinder-) boeken. U kunt deze inleveren door een afspraak te maken met Rini Bos-Muns via 0162-456858 of per email via cbos2@hetnet.nl.

Wij hopen u te mogen verwelkomen op de herfstmarkt; u bent van harte welkom.

Namens de ZWO-commissie, Soraya Hoeks-Smeets